Суббота, 20.04.2024, 14:12


Приветствую Вас Гость | RSS


Главная | Каталог файлов | Регистрация | Вход
Меню сайта

Категории раздела
УКРАЇНСЬКІ ГЕТЬМАНИ І КОШОВІ ОТАМАНИ [6]
КОЗАЦЬКІ ПОХОДИ [3]
ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА КОЗАКІВ [1]
КОЗАЦЬКА КУХНЯ [6]
КОЗАЦЬКА ТВОРЧІСТЬ [2]
КОБЗАРСТВО [2]
КОЗАЦЬКИЙ СЛОВНИК [3]
КОЗАЦЬКА МЕДИЦИНА [5]
КОЗАЦЬКЕ МИСТЕЦТВО [1]
КОЗАЦЬКИЙ ОДЯГ [2]
КОЗАЦЬКА ЗБРОЯ [1]
КОЗАЦЬКА ОСВІТА [2]
ПОБУТ КОЗАКІВ [3]

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 104

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Файлы » ЕПОХА КОЗАЦТВА » КОЗАЦЬКА КУХНЯ

В категории материалов: 6
Показано материалов: 1-6

Сортировать по: Дате · Названию · Рейтингу · Комментариям · Загрузкам · Просмотрам

Характер харчування "малоросів" обумовлювався не тільки смаками окремої особи, а й її матеріальними статками, релігійністю, частково, особливостями місцевості, де вона мешкала. Загалом же українська кухня відзначалася достатньою різноманітністю. На столах простого люду переважала груба рослинна їжа з городу, ланів, саду, лісу. Це були: столовий буряк, капуста, огірки, цибуля, яблука, груші, ягоди, гриби, горіхи тощо.

КОЗАЦЬКА КУХНЯ | Просмотров: 794 | Загрузок: 0 | Добавил: Profesor | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

Чудний бублик: кругом об’їси, а всередені нема нічого

КОЗАЦЬКА КУХНЯ | Просмотров: 574 | Загрузок: 0 | Добавил: Profesor | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

...Тут їли різнії потрави, і все з полив'яних мисок, і самі гарнії приправи з нових кленових тарілок: Свинячу голову до хріну І локшину на переміну. Потім з підливою індик на закуску куліш і кашу, лемішку, зубці, путрю, квашу і з маком медовий шулик, і кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, сирівець, горілку просту і калганку, куривсь для духу яловець

КОЗАЦЬКА КУХНЯ | Просмотров: 462 | Загрузок: 0 | Добавил: Profesor | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

…Козаки вставали до схід сонця, відразу вмивалися холодною джерельною чи річковою водою, далі молилися Богу і за якийсь час після цього сідали за стіл до гарячого сніданку. Час від сніданку до обіду козаки проводили по-різному: хто об'їжджав коня, хто оглядав зброю, хто вправлявся у стрілянні, хто лагодив одяг, хто просто лежав на боці, попахкував люлькою-носогрійкою, розповідаючи про власні подвиги на війні чи слухаючи розповіді інших, або викладав плани нових походів. Рівно о 12 годині курінний кухар вдаряв по казанові, і на цей звук кожен козак поспішав до свого куреня на обід.

КОЗАЦЬКА КУХНЯ | Просмотров: 1519 | Загрузок: 0 | Добавил: Profesor | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

Народна обрядова їжа (святкова, ритуальна або церемоніальна) не лише засіб задоволення життєвої потреби людини, а й важлива форма соціального спілкування, традиційна суспільна цінність, що несе на собі символічне навантаження.  Умовно поділивши обрядові цикл свят на дві групи - сімейні й календарні, розглянемо їжу як їх незмінний атрибут. Так, у сімейних обрядах найбільше значним є ті, що пов’язані з народженням дитини, весіллям і похоронами.

КОЗАЦЬКА КУХНЯ | Просмотров: 581 | Загрузок: 0 | Добавил: Profesor | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

Любили козаки і хмільні напої: мед, наливку, пиво, але більше всього варену. Пили культурно. Майже у кожного козака була своя срібна чарка, кришталеві креденці (вид скриньки для зберігання чарок), здобуті в бою або отримані в подарунок за хоробрість».

КОЗАЦЬКА КУХНЯ | Просмотров: 1616 | Загрузок: 0 | Добавил: Profesor | Дата: 22.12.2014 | Комментарии (0)

Вход на сайт

Поиск

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024   Бесплатный конструктор сайтов - uCoz